Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Merino sokken team - Woensdag 27 December 2023

    Ontdek Merino Wol in 10 Leuke Weetjes!

    Merino wol is een bijzonder soort wol en zit vol verrassingen! Wij kunnen niet meer zonder en daarom nemen we je graag mee op reis via onze shop. Met als aftrapper 10 leuke weetjes over merino. Van zelfreinigende krachten tot een diversiteit aan schapen, maak je klaar om de magie van merino te ontdekken!

    #1: Merino wol komt van het merino schaap

    Merino wol wordt gewonnen van het speciale merino schaap. Deze schapen komen oorspronkelijk uit Spanje en zijn ontdekt in de 12e eeuw. Ze zijn ware overlevers en passen zich moeiteloos aan diverse klimaten aan. Hierdoor zijn ze ook bijzonder goed in het overleven in de kou. Een beetje een superschaap dus!

    #2: Merino wol stopt nooit met groeien

    De vacht van het merino schaap stopt nooit met groeien! Om oververhitting te voorkomen, krijgen ze jaarlijks minimaal 1 knipbeurt, wat hun vacht fris en gezond houdt. 

    #3: Merino wol geeft altijd de perfecte temperatuur

    Het is ideaal voor actieve types! Merino wol houdt namelijk lichaamswarmte vast zonder dat je oververhit raakt. Daarom wordt het veel gebruikt in sport- en thermokleding. Zo kun je merino wollen sokken in elk seizoen en bij elke weersomstandigheden dragen!

    #4: Merino wol houdt je droog

    Merino wol is bijzonder goed in het drooghouden van het lichaam door de vocht-regulerende en absorberende werking. Merino wol is hierdoor enorm geschikt voor wandel- en skisokken. Frisheid gegarandeerd!

    #5: Merino wol jeukt niet

    Anders dan gewoon wol, jeukt merino wol niet dankzij een hogere dichtheid. Bovendien voelt het veel zachter aan waardoor je irritatie aan de huid voorkomt. Zeg maar dag tegen irritatie en hallo tegen comfort!

    #6: Merino wol wast zichzelf

    Merino wol bevat lanoline, dit is een natuurlijke stof met antibacteriële eigenschappen. Bij vochtigheid wordt het omgezet in een zeepachtige substantie, waardoor je voeten langer fris blijven. Ideaal voor sokken!

    #7: Merino wol houdt je altijd warm

    In tegenstelling tot andere stoffen behoudt merino wol warmte, zelfs wanneer het nat is. Een must voor avontuurlijke activiteiten zoals wandelen of skiën!

    #8: Merino wol helpt je voeten ventileren

    Merino wol ademt veel beter dan bijvoorbeeld katoen en andere door de mens gemaakte garens. Dit zorgt ervoor dat vocht beter verdampt en oververhitting wordt tegengegaan. Het is als een tweede huid die zich aanpast aan verschillende omstandigheden.

    #9: Er zijn verschillende type merino schapen

    Naast het Spaanse merino schaap is er ook een Australisch soort, genaamd Poll Merino. Het verschil? Het Australische schaap heeft geen hoorns en is dus resistent tegen mogelijke ziekten, die te maken hebben met deze hoorns.

    #10: Merino wol is super zacht

    Merino wol kan sterk variëren in dikte. De wol kan soms wel zo zacht zijn dat sommige “oogsten” worden gebruikt in een mix met kwetsbare garens zoals zijde voor het maken van luxueuse zachte kleding.

    Nieuwsgierig hoe merino wol aanvoelt aan jouw voeten?
    Bestel dan eens een paar sokken bij ons en ontdek het verschil!

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »