Diervriendelijke Merino Sokken

Posted by Gptencate 08-11-2017 0 Comment(s)

Wollen sokken van diervriendelijk merino wol...

merino sokken weetjes

Merino wol heeft de afgelopen jaren hier en daar onder vuur gelegen vanuit programma's als radar. Dit vanwege de dieronvriendelijk manier waarop het merino wol in sommige plaatsen in Austalië wordt geproduceerd. Zo werden deze arme dieren bijvoorbeeld hardhandig behandeld tijdens het scheren. Ook wordt er een stuk van hun huid afgesneden om daar de bacteriën bijeen te laten komen; wat mulesing wordt genoemd.


Diervriendelijk merino wol. yes please!

Nadat het onderwerp zo in het nieuws kwam zijn er veel dingen veranderd. Ook wij zijn om deze reden zelf ook strenger op gaan letten; dat onze sokken niet geproduceerd zijn met wol dat op een dergelijke manier verkregen wordt. Daarom vind je in onze webshop alleen maar merino wollen sokken die gegarandeerd geproduceerd zijn met diervriendelijke verkregen merino wol. Dit doen wij op de volgende manieren:


Wij verkopen geen Sokken uit Australië.

Volledig uitsluiten of het wol komt van een diervriendelijke boerderij in Australië is erg moeilijk te bepalen. Daarom verkopen wij alleen sokken die merino wol bevatten dat niet uit Australië komt. Door dit uit te breiden met het beperken van de inkoop uit landen die voldoen aan de europese wetgevingen zijn we er zeker van dat onze merino sokken niet geproduceerd worden ten koste van het schaap.


Wij vragen onze leveranciers om bewijs

Om extra te controleren dat de sokken die wij verkopen geen dieronvriendelijk merino wol bevatten, vragen wij al onze leveranciers om certificaten en bewijs dat het wol in de sokken oké is. Iedere producent dient binnen elke stap van haar of zijn productieproces te kunnen bewijzen dat alles gaat volgens de regels. Door dit bewijs op te vragen bij onze leveranciers kunnen we je met zekerheid vertellen dat "onze" schapen diervriendelijk worden behandeld.

Vragen over een bepaald merk of model merino sokken in onze webshop m.b.t. diervriendelijkheid? Stuur ons een bericht via e-mail en we sturen je de gewenste informatie.

Ook nieuwsgierig hoe merino wol aanvoelt aan jouw voeten? Bestel dan eens een paar sokken bij ons en ontdek het verschil!

Bel ons 085 0013 102

Op werkdagen van 09:00 - 17:00

Stuur ons een mail

Antwoord binnen 24 uur

Contact via Facebook

Antwoord binnen 24 uur

Klantbeoordeling 9.2

En streven naar beter!